Pályázatok

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00059

Kedvezményezett címe: Hőtechnika Kőolajipari Kemenceépítő Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A Hőtechnika Kőolaj Kft. modern termelési kihívásokhoz történő fejlesztéseinek megvalósítása

Szerződött támogatás összege: 82 500 000 Ft

Támogatás mértéke: 68,666359%

Befejezés: 2022.03.31.

Projekt tartalmának bemutatása: A Hőtechnika Kőolajipari Kemenceépítő Kft. által a projekt keretén belül megvalósítani kívánt tevékenység egy új lemezhengerítő gép beszerzése, illetve a meglévő gyártócsarnok kibővítése. A beruházást még egy napelemes rendszer beszerzése egészítette ki, mely az érintett ipari csarnok tetőszerkezetére került elhelyezésre. Az új lemezhengerítő gyártósorba illesztésével a Hőtechnika Kft. képes lesz vastagabb, akár 25mm falvastagságú nagynyomású ipari tartályok gyártására is. Az ilyen jellegű ipari tartályok gyártására már több megkeresés is érkezett a jelenlegi partnerektől, de technológiai felkészültség hiányában ezt a társaság eddig nem tudta legyártani. Az új lemezhengerítő segítségével mindez megoldódik. A gép gyártósorba illesztésével jelentős technológiai megújulás következik be a társaságnál.

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00683

Kedvezményezett neve: Hőtechnika Kőolajipari Kemenceépítő Kft.

Projekt címe: A Hőtechnika Kft. gépparkjának fejlesztése és csarnoképítése tiszaújvárosi telephelyén

Szerződött támogatás összege: 162 593 679 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Befejezés: 2019.11.30.

A Hőtechnika Kft. pályázatában megjelölt fejlesztés célja kapacitásnövelő beruházás. Ennek keretében a társaság Tiszaújvárosban egy fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyet épít ki, mely gyártóbázisa lesz az adott régióban. A pályázatban a csarnoképítés 2. üteme valósul meg.  A pályázatban megjelölt beruházás megvalósításával a társaság itt is bővítheti beszállítói gyártó és szolgáltató munkáját: kemencék és kazánok, és azok részegységeinek, illetve segédberendezéseinek gyártását, telepítését és karbantartását. A beruházás során felépítésre kerül egy 455m2-es daruzott csarnok, mely otthont ad a gyártóbázisnak. Megvásárlásra kerülnek a cnc vezérlésű idomhajlítók, lemezhengerítők és vágóberendezések, melyek a különböző részegységek és acélszerkezeti elemek legyártásához szükségesek. A kompresszor a gyártást végző eszközök működéséhez szükséges sűrített levegőt biztosítja. Az olcsó energia ellátásához napelemek is telepítésre kerülnek.

A tiszaújvárosi telephely kiépítése lehetőséget biztosít további piacok meghódítására, az export piacok felé való szélesebb nyitásra is.